Ontspanning op het Internet

Een baan kan erg druk zijn, en met een gezin erbij is het leven soms hectisch. Ook nog even je hobby ertussen proppen en alle dagen van de week zijn helemaal gevuld. Wat is het dan heerlijk als je een paar uurtjes voor jezelf hebt.

Niet echt een gezonde situatie, maar helaas zijn er ook veel mensen die juist een heel ander leven leiden. Het is pijnlijk maar waar, onder ouderen is de eenzaamheid groot. Familie komt niet vaak langs (te druk, of te ver weg, wat maakt de reden uit) en zelf zijn senioren minder mobiel dan jongere mensen. Is daar niets aan te doen?

De ontwikkeling van de workshops Internet voor Senioren ontstond met die vraag in het achterhoofd. Er is zo veel te doen op het Internet, maar ouderen hebben nooit geleerd hoe ze de leuke en interessante websites moeten vinden. Ze weten soms niet eens hoe ze een laptop moeten opstarten, als ze die al hebben. Maar het goede nieuws is dat het anno nu niet meer moeilijk is om er mee om te gaan. Laptops en Internet zijn veel en veel gebruikersvriendelijker dan 10 jaar geleden, er moet alleen nog iemand zijn die onze Senioren even aan de hand neemt en ze laat zien welke websites de moeite waard zijn. Dat is nu precies de doelstelling van de workshops, maar op deze pagina laten we een aantal onderwerpen zien waarop u alleen maar hoeft te klikken om op de gewenste website terecht te komen. Hopelijk geniet u ervan! En als u tips heeft, stuurt u die alstublieft naar ons toe, zodat u anderen blij kan maken.

Twee kanttekeningen…

 1. Er is vaak veel reclame op deze websites. Daarom zijn we wel vaak gratis toegankelijk, maar voor u het weet, klikt u op een link en belandt u op een website waar u niet wilt zijn.
 2. Op sommige sites moet je inloggen (een account aanmaken). Dat betekent dat je persoonlijke gegevens moet invullen. We hebben er goed op gelet dat de websites die hieronder zijn weergegeven, geen onnodige informatie vragen zoals woonadres of bankgegevens.
 3. Sommige diensten zijn betaald, in dat geval is dat hieronder vermeld. De hier genoemde websites zijn gerenommeerd en betrouwbaar, maar begrijpelijk als u niet wilt betalen via Internet.

Hieronder onze tips.

Muziek

 • Youtube (gratis). Ontzettend veel muziek, en u kunt uw eigen afspeellijsten aanmaken om deze achter elkaar af te spelen zo vaak u wilt. Een account moet niet, maar als u een Google-account heeft dan is dat wel prettig en heel eenvoudig.
 • Spotify (gratis / betaald). Ontzettend veel muziek en ook ideaal op de mobiele telefoon. U heeft wel een account nodig (login-naam), en tegen betaling van €10,- per maand heeft u geen last meer van de reclames en u kan ook luisteren zonder internet verbinding (alleen dan wel de app downloaden)

Lezen

 • Youtube (gratis / betaald). Luisterboeken, u kunt met de koptelefoon op lekker gaan liggen, als een kind wiens vader of moeder een verhaaltje vertelt voor het slapen gaan.
 • Storytel (betaald). Groot assortiment van ruim 70.000 boeken en ook zonder internet te luisteren.

Doen

 • Schaken (gratis), Inloggen nodig, dan kan je eenvoudig Online spelen met andere spelers van over de hele wereld
 • Patience (gratis). Versleep de kaarten met de muis
 • Denksport – Puzzelen: Sudoku, Zweedse kruiswoord, Doorloper, Kruiswoord (gratis).

Kopen  (altijd een account nodig, ook uw adres en u betaalt online)

 • Boodschappen online bestellen en laten thuis bezorgen (Albert Heijn, Jumbo, Hoogvliet, Picnic en meer)
 • Bol.com. Populaire site met enorm groot assortiment
 • Groupon. Leuke site voor betaalbare huishoudelijke zaken
 • Vakantieveilingen. Leuke site om te bieden op reizen en meer, wees wel voorzichtig want u zit wel aan uw aankoop vast als u een veiling heeft gewonnen.