Gezondheid

Zoekt u informatie over gezondheid? Op het internet zijn vele sites te vinden over klachten, ziektes, gezond worden en gezond blijven. Hieronder een aantal voorbeelden van goede, professionele en betrouwbare websites waar u veel informatie kan vinden over Gezondheid. Klik op een plaatje om een kijkje te nemen op de website.

Schermafdruk 2018-09-13 12.34.48

Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Samenwerkingspartners: Federatie Medisch Specialisten, Patiëntenfederatie Nederland en Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ. Met info over klachten, ziektes en adviezen. Elk onderwerp begint met een korte samenvatting en vaak staan er filmpjes, plaatjes of tekeningen bij met uitleg of instructies

Schermafdruk Omroep Max

Max Vandaag  noemt zichzelf dé website voor 50+. Geeft info over onder meer gezondheid en sport, ontspanning, eten / drinken, reizen en cursussen voor deze leeftijdsgroep.

 

Schermafdruk 2018-09-13 13.46.48

Informele zorg – e-learning. Hier staan indrukwekkende filmpjes en veel informatie over dementie. Eigenlijk bedoeld voor studenten en professionals die werken met mantelzorgers, maar echt de moeite waard om een kijkje te nemen op deze site.

Schermafdruk Beter oud worden

De website Beter oud worden vertelt onder meer over voorbereiden op de toekomst, zelfstandig wonen en opkomen voor andere ouderen. Door uw naam en email adres op te geven kunt u ook de nieuwsbrief iedere 2 weken ontvangen, per e-mail.

Smartphone-apps. Op alle moderne mobiele telefoon) zijn tegenwoordig de mooiste apps (programma’s) te downloaden. Misschien heeft u hulp nodig om dit te doen, maar het is echt de moeite waard! Een paar voorbeelden (deze zijn alle gratis):

  • EHBO-app – Aangeboden door het Rode Kruis. Met direct instructies bij tientallen soorten ongevallen en bovendien stap voor stap acties als snelle actie vereist is.
  • Thuisarts-app – Heel gebruikersvriendelijk met nieuws en uitgebreide info over vele ziektes en aandoeningen, ook goed bruikbaar voor doktersafspraken
  • Icare Gezondheidsmonitor – Met eenvoudige tests van uw gehoor, zicht, bloeddruk, hartslag, longcapaciteit en meer. Ook fitness-oefeningen en adviezen. Niet met professionele meetresultaten en niet om erg serieus te nemen, maar best een leuke app.
  • Moet ik naar de dokter? – Echt een aanrader, als u zich dit wel eens afvraagt. Deze gebruikersvriendelijke app leidt u met eenvoudige vragen naar de juiste actie
  • Stappenteller – Deze meet, als u dat wilt, alle stappen die u op een dag zet. Geeft ook wandel-advies op basis van uw gewicht, leeftijd en lengte.
  • Ziekenhuis-app – Voor afspraken, behandelpad, gesprekken en meer. De meeste ziekenhuizen hebben tegenwoordig zo’n app (Amersfoort: Mijn Meander)